Cím:
Kategória:
Feladás dátuma:
több, mint egy hónapjaSzerzők: Hargitai György, Dr. Romhányi Csaba
Kiadó: Magyar Könyvklub, Kiadás helye: Budapest, Kiadás éve: 1994., fűzött kemény papírkötés, 199 oldal
Színes fotókkal illusztrálva.
Tökéletes állapotú könyv
Újpesten személyesen átvehető, vagy előre utalás után postázom, de bármit megbeszélhetünk.
Ez a könyv a hagyományos táplálkozás forradalmi oldalán áll, melynek legfontosabb célja, hogy erősítse szervezetünket azáltal, hogy megfelelő étrenddel megelőzzük betegségeinket és ezzel hosszabbá tegyük egészséges életünket.
Ebben a kötetben, akárcsak az elsőben, főként a gyümölcsökről, zöldségekről, gabonaféleségekről ejtünk szót. Ez a ?kivételezés? nem azt jelenti, hogy mindenkinek szigorú vegetáriusnak kell lennie. Az állati eredetű ételeknek is vannak előnyeik, azonban az arányok a növényi és állati eredetű élelmiszerek fogyasztás terén erőteljesen eltolódtak a húsétrendek felé. A helyes arányok visszaállítása több zöldség, gyümölcs és gabonaféle fogyasztása tompíthatja a túlzott húsétrend káros hatásait. Fontos megemlíteni, hogy az ismertetett élelmiszerek rendszeres fogyasztása inkább megelőző hatású, és nem azonnal gyógyító csodaszer. A könyvben mintegy 150 gyümölcsös ételrecept található.
Tartalom:
Bevezetés 5
Ananász 7
Articsóka 14
Avokádó 19
Busa 25
Búzacsíra 30
Csalán 35
Csicseriborsó 39
Csipkebogyó 44
Datolya 47
Édesgyökés 50
Édeskömény 53
Egres 60
Élesztő 63
Fekete retek 65
Ginzeng 70
Hajdina 74
Kivi 78
Köles 81
Körte 85
Lencse 91
Lenmag 96
Mák 101
Málna 107
Mandarin 111
Mandula 114
Mangold 119
Meggy 123
Mustár 126
Napraforgómag 130
Papaya 134
Rebarbara 137
Rozs 141
Spárga 145
Szeder 151
Szezámmag 155
Torma 160
Vízitorma 165
Zeller 170
Zöldbab 175
Zöldpaprika 179
Zsázsa 185
Milyen táplálékokat keressünk egyes betegségek megelőzésére és a gyógyítás kiegészítésére? 189
Receptkereső 191