Cím:
Kategória:
Feladás dátuma:
több, mint egy hónapjaA bőr-, fa-, fémápolás/kezelés ősi anyagai:
Elsősorban állati bőrök, bútorok, fa/fém alkatrészek gondos karbantartásához.
Sorban:
Nettó kb. 650 gramm érett marhafaggyúzsír (tarka/szürke)
Nettó kb. 650 gramm érett birkafaggyúpaszta (cigája/racka)
Nettó kb. 680 gramm érett méhviaszkence (viasz/faggyú 3:1)
Az értéküket nagyban növeli, hogy adalékanyagok nélkül készültek, és mint a jó bor az évek múlásával tökéletesedtek, finomodtak.
Pl. a boltokban kapható "összecsapott" ipari (marha)faggyúk minőségmegőrzési ideje általában csak 2-3 év -- az itt kínált természetes alapú faggyúkenőcs viszont már több mint 10 éve érlelődik, és ennek köszönhetően is kiváló állapotban van. Nem ismeri az avasodást, a penészedést (és kevésbé szagos). A másik kettő hasonlóképpen...
(***Nem annak készült, de a kiforrottsága okán a marhafaggyúzsír kozmetikai célokra is alkalmas. A birkafaggyú is, de az állaga miatt nem kenhető úgy.)
Nyilván a mai pörgős világban nincs idő kivárni a 'beérést', mindent gyorsan kell megcsinálni, és minél többet eladni. (Pl. a gyors érlelésű, füstaromás húsok a hagyományos, lassú érlelésű füstölt húsokkal szemben... Óriási a különbség az állag, az eltarthatóság tekintetében is...)
***Csere lehetséges...